IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
16:01 | 15 април 2015
Обновен: 13:30 | 13 май 2024

Тръгва кампания „Живей дълго, храни се здравословно“

По материала работи: Златина Добрева
Тръгва кампания „Живей дълго, храни се здравословно“

Национална кампания "Живей дълго, храни се здравословно", чиято основна цел е да направи промоция на здравето и да информира населението за здравословния начин на живот, ще се проведе на 17 и 18 април във Варна. Тя се организира за втора поредна година от Асоциацията на студентите по фармация във Варна.
На 17 април от 11 до 13 ч. пред Медицинския университет във Варна, факултета по дентална медицина и площад „Севастопол“ ще бъдат разположени специални информационни пунктове, където освен ябълки, символ на кампанията, студентите ще раздават и информационни материали, разясняващи проблемите на балансираното хранене и здравословния начин на живот.
Същия ден от 18,30 часа във II аудитория на МУ-Варна, ще се проведе и лекция на тема "Храната като наше лекарство".
На 18 април кампанията ще продължи с организирано бягане съвместно с групата i.Run с начален час 9,30 часа. Началната и съответно крайна точка на събитието ще бъде входът на Морската градина (до Слънчевия часовник). Всеки, който се включи в бягането, ще получи безплатно i.Run чип, с помощта на който ще може да отчете времето, за което е пробягал трасето.
С кампанията „Живей дълго, храни се здравословно“ организаторите искат да ни припомнят завета, оставен ни от бащата на медицината Хипократ, а именно, че „храната трябва да бъде нашето лекарство и лекарство – нашата храна“.

Коментари

Новини Варна