IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:50 | 25 януари 2021
Обновен: 03:52 | 26 април 2024

Ново изтичане на мръсни води във Варненското езеро

Изливането е констатирано още на 15 януари от фирмата изпълнител на ремонта

По материала работи: Слав Велев
Ново изтичане на мръсни води във Варненското езеро

Снимка: Община Варна, АРХИВ

 

Ново изтичане на отпадни води във Варненското езеро е констатирано от фирмата "Хидроремонт ИГ" ООД, която извършва ремонта на авариралия тръбопровод. От няколко месеца той е временно положен по дъното на езерото - на около 30 метра западно от бъдещата траншея.

На 15 януари ВиК-Варна е отчела „аномални показания в приборите, отчитащи налягане и дебит при работа на помпените агрегати на КПС Аспарухово“. 

Проверката на "Хидроремонт ИГ" е отчела прегъване на тръбата, което води до намаляване на нейното сечение, както и пукнатина в зоната на прегъването, през която има частично изтичане на отпадни води. Проблемът вероятно е възникнал заради неравния терен, където временно е положена тръбата.

От „Хидроремонт ИГ“ са заявили готовност при благоприятни метеорологични условия да извършат необходимия ремонт на тръбопровода за своя сметка в рамките на два работни дни, съобщават от Община Варна.

Коментари

Новини Варна