IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
14:29 | 26 януари 2021
Обновен: 18:07 | 27 март 2024

Близо 700 души са посетили ковид кабинетите във Варна за седмица

8 човека починаха от коронавирус в Терапията от 18 до 24 януари

По материала работи: Слав Велев
Близо 700 души са посетили ковид кабинетите във Варна за седмица

594 пациенти са преминали през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина“ в периода 18 - 24 януари. С потвърден и възможен коронавирус са 52-ма пациенти, съобщиха от лечебното заведение.

Преминалите пациенти през Covid структурите за периода са 158, от които 32-ма през интензивни отделения.  

Излекувани през изминалата седмица са 100, а починали – 8 пациенти. 

В „Света Марина“ са разкрити 137 легла за пациенти  с доказан коронавирус или съмнителни такива, от които 37 за интензивно лечение  на пациенти с вируса.  Болницата оказва спешна медицинска помощ на всички нуждаещи се със заболявания по профилите на останалите клинични структури.

Болницата е осигурена с всички видове дезинфектиращи препарати и предпазни средства. Разполага и с необходимите количества медикаменти и консумативи.

77 души са прегледани в ковид кабинетите в общинските ДКЦ-та в седмицата 18.01 – 22 януари.

В ДКЦ II „Свети Иван Рилски – Аспарухово“ са преминали 29 лица за преглед, направени са 28 теста, от които 4 положителни. Насочени за рентгенография на бял дроб са 4 пациента.

В ДКЦ III са прегледани общо 34 лица с грипоподобни оплаквания. Направени са им бързи антигенни тестове, като 7 лица са дали положителен резултат, а 8 души са насочени за рентгенография на бял дроб.

Ковид кабинетите в ДКЦ V „Света Екатерина“ и ДКЦ „Чайка“ са посетени от по 7 лица. Направени са им антигенни тестове, резултатите на всички са отрицателни. Консултирани по телефона са приблизително 35 души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.

В ковид-зоната на ДКЦ I „Света Клементина“ ЕООД през почивните дни (23.01 – 24.01.2021 г.) няма преминали пациенти.

Коментари

Новини Варна