IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
08:50 | 29 януари 2021
Обновен: 22:41 | 24 април 2024

Общинският съвет във Варна заседава извънредно (ВИДЕО)

Рибарско пристанище „Карантината“ в „Аспарухово“ премина в ръцете на ОП "Паркинги и синя зона"

По материала работи: Слав Велев
Общинският съвет във Варна заседава извънредно (ВИДЕО)

Общинският съвет във Варна се събира за първи път тази година. Заседанието е с начален час 9:30 и отново ще се проведе неприсъствено.

В проекта за дневен ред са включени 4 точки. Една от темите ще е участието на Община Варна в програма за осигуряване на безплатен топъл обяд за 300 души в условията на пандемията от COVID-19. Разкриването на нова социална услуга „Асистентска подкрепа“, която ще помогне на близо 730 варненци, също фигурира в дневния ред.

Съветниците ще решат кой ще управлява новоизграденото рибарско пристанище „Карантината“ в „Аспарухово“. На гласуване ще бъде подложено и предложение за съфинансиране на проект за ново улично осветление в район „Младост“.

Последна точка е изменение и допълнение на решение на Общинския съвет от 16 декември 2020 г., с което граждани и бизнеси бяха освободени от плащане на такси, наеми и цени на услуги. Предвижда се периодът, в който ще важат облекченията, да бъде съобразен с определените в съответните заповеди на министъра на здравеопазването срокове.

По време на сесията групата на ГЕРБ ще предложи удължаване на срока за облекченията на бизнеса в епидемиологична обстановка според актуалната заповед на министъра на здравеопазването. Това се отнася за освобождаване от заплащане на такса „тротоарно право”, наеми, цени на услугите, включително за сметоизвозване на нежилищни обекти по чл. 72 от Закона за местните данъци и такси по чл. 56 и & 17 от Закона за устройство на територията.

На юридическите и физическите лица, които са платили местните такси, наеми, цени на услуги по договори и обезщетения с Община Варна за този период, сумата ще бъде приспадната от следващите плащания.

12-то заседание на местния парламент ще се проведе онлайн с помощта на платформата за видеоконферентна връзка Cisco Webex Meetings и системата за електронно гласуване Контракс и ще може да се проследи в реално време в YouTube канала на местния парламент.

 

 

Коментари

Новини Варна