IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:20 | 30 януари 2021
Обновен: 22:42 | 25 април 2024

Правят пътя за "Галата", ама друг път! До тогава само ще кърпят

Гласувани пари за проект има, увери кметът на Ивайло Маринов във Фейсбук

По материала работи: Слав Велев
Правят пътя за "Галата", ама друг път! До тогава само ще кърпят

Снимка: Фейсбук

 

Кметът на варненския район "Аспарухово" Ивайло Маринов отговори на граждански сигнал в едноименната група на района във Фейсбук, касаещ състоянието на пътя за "Галата".

„Обещанието на сегашния кмет на Аспарухово преди изборите беше, че пътя до Галата е приоритет!“, написа възмутеният гражданин Георги Николов. Той е изпратил сигнал на имейл адреса на район „Аспарухово“ преди седмица, но от администрацията даже не му отговорили.

„Помогнете поне да запълнят дупките, за да не стане някоя голяма беля! В имейла ги предупредих,че ако не получа отговор до седмица, ще се обърна към медия! Поне му предайте на Аспаруховския кмет много поздрави от галенци и след следващите избори може да работи бензанджия!“, пише гневният варненец.

"За всички нас като шофьори е изключително важно пътищата, по които се движим с колите си, да са в добро състояние. Наясно съм, че пътят Аспарухово – Галата е един от проблемните участъци в района и този въпрос не е изостанал от плановете ни за развитие", отговаря ден по-къно кметът Ивайло Маринов с пост в същата фейсбук група.


"През 2020 г. Общински съвет Варна гласува средства за изготвяне на проект за пълен инженеринг на пътя за кв. „Галата“ - от края на бул. „Първи май“ до разклона за „Боровец“ и „Ракитника“. Освен полагане на нов асфалт, проектът предвижда изграждане на нова ВиК инсталация и пешеходна алея", пояснява кметът.

"До осъществяването на проекта ще се налага частично закърпване на нарушени участъци по пътното платно", добавя още той.


"В началото на януари е направен обход на пътя и всички отвори в асфалта са описани. Първоначалните ни намерения бяха да запълним дупките със студена смес. След влошаване на времето преценихме, че е по-удачно да изчакваме подходящи метеорологични условия и да запълним отворите с топла асфалтова смес, която ще издържи по-дълго във времето.

 

След проливните дъждове и снега констатирахме още проблемни участъци. Разговарял съм с фирмата за поддържане на инфраструктурата в района. Ремонтът може да започне още следващата седмица при благоприятни метеорологични условия", обещава Маринов. 

Коментари

Новини Варна