IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
12:35 | 30 януари 2021
Обновен: 15:07 | 16 април 2024

Мними сводници пребиха и ограбиха наивен мъж, търсещ платени ласки

Двамата провадийски тарикати влизат в затвора

По материала работи: Слав Велев
Мними сводници пребиха и ограбиха наивен мъж, търсещ платени ласки

Варненският окръжен съд призна за виновен 38-годишен мъж за това, че в съучастие е извършил грабеж в условията на опасен рецидив. Престъплението е било придружено с нанасяне на средна телесна повреда на пострадалото лице.

На 14 декември 2019 г. Благовест А. уговорил своя приятелка да се свърже с Редван Ч., за който знаел че си търси жена за сексуални контакти. Предоставил й мобилен телефон и й дал инструкции да си уговори среща с набелязаната жертва. След като мъжът и жената се срещнали в село Гроздьово, поели към местност Шерба. Те били проследени с автомобил от Благовест А. и Ангел А., който управлявал превозното средство.

След като джипът на жертвата спрял, двамата извършители изчакали известно време, след това отишли до автомобила и отворили едновременно двете му задни врати. Свидетелката била изкарана от колата, а Благовест и Ангел започнали да нанасят удари на мъжа. След това 38 -годишният извършител извадил жертвата от джипа и продължил побоя, но вече с метална водопроводна тръба. В следствие на ударите му била нанесена средна телесна повреда - счупване на костите на дясната подбедрица. Издърпали със сила ключовете на джипа, мобилния телефон и наличните 1200 лева и оставили Редван Ч. в безпомощно състояние в гориста местност.

Предвиденото наказание в НК за това престъпление е „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години.

В разпоредителното заседание, подсъдимият и защитата му поискаха делото да бъде разглеждано в условията на съкратено съдебно следствие – без разпит на свидетели и вещи лица. Благовест А. призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт. В този случай, според НПК, при  постановяване на осъдителна присъда „лишаване от свобода“, съдът е задължен да намали размера на наложеното наказание с 1/3.

Благовест А. е роден в Провадия, с начално образование, неженен, не работи, осъждан многократно.

За извършеното престъпление, Варненският окръжен съд наложи на Благовест А. наказание 12 години „лишаване от свобода“, което бе законово задължен да намали с 1/3 до 8 години затвор при първоначален строг режим. Присъдата на Окръжния съд подлежи на обжалване или протест.

Другият извършител на престъплението – Ангел А. също се призна за виновен и през седмицата сключи споразумение с прокуратурата, което беше одобрено от Варненския окръжен съд. Той прие да търпи наказание 3 години „лишаване от свобода“ с 5 години изпитателен срок.

 

Коментари

Новини Варна