IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:45 | 30 януари 2021
Обновен: 20:47 | 25 март 2024

Администрацията на Портних нямало да допусне строителство в Морската градина

ГЕРБ покани на дебат по темата колегите си от „Демократична България“ в съвета

По материала работи: Слав Велев
Администрацията на Портних нямало да допусне строителство в Морската градина

Настоящата общинска администрация във Варна няма да допусне строителство в Морската градина, това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ председателят на групата общински съветници от ГЕРБ във Варненския общински съвет Бранимир Балачев. Той подчерта, че от 2014 година общината има твърда позиция за неиздаване разрешения за строеж в парка. „Благодарение на това имотите там станаха неатрактивни са собствениците“, каза Балачев.

На въпрос: „След като няма разрешения за строеж, какви са дейностите, които се извършват в момента в Морската градина?“, той отговори: „Има контролни органи, които трябва да констатират дали на терена е имало стар строеж, или сега се прави ново строителство“.

Бранимир Балачев покани на дебат по темата колегите си от „Демократична България“. По повод тяхното предложение за изкупуване на реституираните имоти в парка, той каза, че за това ще са необходими стотици милиони лева, с които общината не разполага. Припомням, че вчера общинските съветници от ГЕРБ също излязоха с декларация по повод строителството в Приморския парк. От ГЕРБ-Варна  заявяват, че се противопоставят категорично на "популисткото  и  предизборно говорене " на колегите си от ДБ за Морската градина. Те припомнят, че частните имоти в Морската градина са заради реституция, за която пряка заслуга имат точно същите хора, които настояват за обратно придобиване  и национализация

„Общинските съветници от ГЕРБ ще отправят искане до кмета на общината и до всички други отговорни институции и фирми, да се предостави цялата налична информация във връзка с тръбата във Варненското езеро“, съобщи Бранимир Балачев и допълни: „Мисля, че този анализ може да ни бъде предоставен до края на следващата седмица. След предоставянето на пълната информация, се надявам спекулациите да спрат“.

Целият раговор чуйте тук
 

Коментари

Новини Варна