IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
17:00 | 3 февруари 2021
Обновен: 09:47 | 14 май 2024

Снимат 200 видеа във Варна за обучение на стандартите в туризма

Икономическият университет с иновативен проект

По материала работи: Слав Велев
Снимат 200 видеа във Варна за обучение на стандартите в туризма

Проект за изработване на 200 обучителни видеа за стандартите в туризма стартира във Варна, съобщи ректорът на Икономическия университет във Варна проф. Евгени Станимиров. Той ще бъде за срок от 5 години.

По думите му те ще осигурят директна визуализация по водещи световни стандарти какво трябва да се прави, за да може туристите да получат качествено обслужване и незабравим престой от момента на пристигането в България до напускането на страната.

Визуализацията на стандартите ще стане възможна благодарение на изграждане на голяма общност от водещи 5-звездни хотели. Тази идея доразвива логиката на т.нар. „процедури“ в системите за управление на качеството, но форматът е съобразен с изискванията на младото поколение.

В основата на идеята стои Илин Димитров - председател на Варненската туристическа камара и директор на Център за кариери, предприемачество и маркетинг към ИУ-Варна.

Проектът ще се реализира с общите усилия на Варненската туристическа камара, Икономически университет - Варна, Колежа по туризъм към ИУ - Варна и бизнеса.

Обучението по този проект е част от по-мащабна инициатива за изграждане на мултимедийно студио в Икономически университет-Варна, в което експерти от бизнеса и преподаватели ще споделят своя опит.

 

Коментари

Новини Варна