IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
18:55 | 16 април 2015
Обновен: 03:49 | 1 май 2024

Училищният вестник на Търговската гимназия ще се чете в Рим

Изданието ще бъде разпространено от посолството сред български ученици в Италия

По материала работи: manager
ПЪРВА СТРАНИЦА на вестника на Търговската гимназия, който ще напомни на българските ученици в Италия за делото на Кирил и Методий

Новото издание на Варненската търговска гимназия „Г. С. Раковски“ ще отпътува за българското посолство в Рим. Инициативата за задграничната визита на училищния вестник е на неговата ръководителка  Силвия Димчева. Тя организира изданието да отпътува за Рим заедно с правителствената делегация на 23 април. „Децата не знаеха, че трудът им ще се чете и в Италия, и нямаше притеснение, докато работехме по вестника. Този брой е посветен на Кирил и Методий и на 1152-годишнината от Великоморавската мисия. Учениците направиха своите проучвания за статиите още преди да са изучили този материал в клас. Основен акцент в изданието е Библията, тъй като в девети клас цялата литература се пречупва през погледа на Светата книга“,  разказа за вестник „Черно море“ Силвия Димчева, ръководителка на клуб „Ценности“, който работи по училищното издание.

 

С графичния дизайн на вестника е натоварен деветокласникът Венцислав Шумейков. „Това беше истинско предизвикателство за мен, тъй като до този момент имах опит само в обработката на снимки. Естетическото оформление на изданието беше нещо ново за мен и придобих доста умения в тази посока“, сподели ученикът.


Петър Пенков и Руслан Петков са двама от авторите в училищния вестник. Те разказаха, че истински се вълнуват от възможността да станат журналисти и вече мислят в тази посока.

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА
 

 

Коментари

Новини Варна