IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
16:30 | 6 февруари 2021
Обновен: 16:25 | 24 април 2024

38-годишен разградчанин уби познат на сестра си

Той стрелял с пневматична пушка по 48-годишен мъж в двора на къщата си

По материала работи: Слав Велев
38-годишен разградчанин уби познат на сестра си

38-годишният И.А. е задържан до 72 часа с постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Разград, след като е бил привлечен като обвиняем за умишлено убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс, съобщава пресцентърът на Апелативна прокуратура – Варна.

Досъдебното производство по случая е образувано, след като около 23 ч. снощи, обвиняемият стрелял с пневматична пушка, улучил 48-годишен мъж и причинил неговата смърт.

Пострадалият отишъл в дома на И.А. заедно с непълнолетен свой приятел, за да разговаря със сестра му, която също живеела там. След като пристигнали на място и влезли в двора на къщата, двамата мъже били посрещнати от 38-годишния обвиняем, който държал пушка и започнал да им отправя заплахи. Последвали няколко изстрела, един от които попада във врата на 48-годишната жертва. Мъжът успял да избяга, но след около 50 метра пада на земята в безпомощно състояние. До пристигането на екипа от спешни медици той умира.

Окръжна прокуратура – Разград ще внесе искане в Разградския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража” на 38-годишния мъж.

По случая, днес 6 февруари, окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров направи изявление пред журналисти.

 

Коментари

Новини Варна