IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
10:10 | 10 февруари 2021
Обновен: 09:02 | 18 април 2024

Улици във Варна тънат в кал и мизерия вече повече от 30 години

Инвалид паднал в локва и лежал в безсъзнание

По материала работи: Слав Велев
Улици във Варна тънат в кал и мизерия вече повече от 30 години

Снимка: НОВА ТВ

 

Голяма част от улиците в "Цветния квартал" във Варна са в много лошо състояние. На места са се образували големи дупки, които не са ремонтирани от години, предава БНТ.

Една от разбитите улици не е ремонтирани от 30 години.

Неравната тротоарна настилка на улиците "Божур" и "Ружа" затруднява преминаването на майки с детски колички, както и на хора в инвалидни колички. При дъжд се образуват големи локви и кал, което затруднява и преминаването на автомобили.

Заради разбитата улична настилка, мъж в инвалидна количка, който е на хемодиализа, среща сериозни трудности дори в излизането от дома си. Преди години, той пада на улицата и чупи крака си, сподели самият потърпевш.

„Спънал съм се в някоя от дупките и се озовах на земята в безсъзнание. Добре, че имаше полицаи и един от тях ми помогна. При падането ми се бяха усукали двата крака“, каза Марин Стойчев.

30 години живеем тук и нищо не се случва, въпреки че сме подали сигнал в общината и бюджет има, разказаха още живеещите на улицата.

„През 1988 г. започнаха да подавам жалби за подобряване на пътната настилка, но до 2011 година нищо не се случи. От Общината ми отговориха, че старите къщи в квартала ще бъдат съборени и ще бъдат построени нови блокове. Тогава приключи строежът на последния блок на тази улица“, разказва Гинка Вангелова.

Ние си плащаме данъците, а Община Варна не осигурява средства на улиците в квартала, добавя Владимир Янчев.
 

Коментари

Новини Варна