IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
10:20 | 11 февруари 2021
Обновен: 16:12 | 8 май 2024

Какво се случва с будките Lafka във Варна? Ще бъдат ли премахнати

Близо 100 са павилионите по спирките в морската столица

По материала работи: Слав Велев
Какво се случва с будките Lafka във Варна? Ще бъдат ли премахнати

Снимка: Отворен обществен съвет - Варна

140 са спиркозаслоните на територията на община Варна. На близо 100 от тях има и павилиони на дружеството "Лафка", които от почти две години са затворени и в тях не се осъществява никаква дейност. Какво ще се случи с тях - дали ще бъдат премахнатги, или там ще се продават други стоки, ще стане ясно най-рано в края на тази година. От дирекция  "Общинска собственост, икономика и стопанска дейност" обясниха, че общината няма договр с дружество с марка "Лафка", съобщи Радио Варна.

 Към момента има действащи концесионни договри, сключени с решение на ОбС през 2006 година и по тозии начин будките са част от обекта на концесията, а така само концесионерът може да извършва дейността по предмета на концесията. Досега концесионерите плащат коректно таксите си и общината няма претенции към затворените павилиони.  Срокът обаче изтича в края на тази година и тогaва общината може да вземе решение, свързано с венетуалното им премахване.

Още подробностите чуйте тук

 

Коментари

Новини Варна