IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
10:40 | 11 февруари 2021
Обновен: 14:03 | 7 май 2024

Предлагат поставяне на нова пешеходна пътека във Варна

Граждани редовно пресичат в нарушение кръстовището на бул. "Владислав Варненчик" и ул. "Г. Бенковски"

По материала работи: Слав Велев
Предлагат поставяне на нова пешеходна пътека във Варна

Снимка: Дарик Варна

На кръстовището до бившия Образцов дом във Варна да бъде изградена пешеходна пътека, за да се реши проблемът с нерегламентираното пресичане на бул.”Владислав Варненчик”, както и да се облекчат пешеходците. Това предлага варненският архитект Максим Недков, предаде "Дарик". Според него всяко облекчаване на пешеходците по булеварда би имало  много положително въздействие върху целия район. 

Въпросното кръстовище на бул.”Владислав Варненчик” и ул.”Георги Бенковски” е сред местата с най-много пътни инциденти в града и второто с най-много произшествия по булеварда. Едно пренастройване на светофара с една зебра ще съкрати пътя на много хора, без да се пречи на никого, най-малко на трафика, е вариантът за решаване на проблема за пешеходците, смята арх. Недков, който е завършил архитектура в Техническия университет в Мюнхен. 

На същото мнение е и Евгений Балев, председател на велоклуб „Спартак” и активен общественик, внесъл редица предложения за обезопасяване на опасни места в града. Според него също трябва да се изгради пешеходна пътека на булеварда откъм центъра, което няма да е проблем за колите по еднопосочната ул.”Георги Бенковски”. 

„Има хора с увреждания,  трудноподвижни и пенсионери. За тях слизането в подлеза и качването понякога е невъзможно, а друг път е равносилно на изкачването на К2”, коментира Балев. 
 
Предложението за изграждане на пешеходна пътека по бул.”Владислав Варненчик” е разгледано от Комисията по безопасност на движението към Община Варна. След анализиране на ситуацията с помощта на общински експерти евентуално може да бъде взето някакво решение. 

Повече по темата чуйте ТУК

 

Коментари

Новини Варна