IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:55 | 11 февруари 2021
Обновен: 22:18 | 16 април 2024

И Бургас ще търси инвеститори заедно с Варна, София и Пловдив

Обща визия, споделен опит и единна стратегия обдеинява четирите водещи града у нас

По материала работи: Слав Велев
И Бургас ще търси инвеститори заедно с Варна, София и Пловдив

Снимка: Община Варна

Обща визия, споделен опит, единна стратегия за представяне на България като устойчива среда за международни стратегически инвеститори – около тези цели се обединиха Варна, София, Пловдив и Бургас. Това стана на среща, организирана от Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции, по време на която бяха очертани първите стъпки, които трябва да бъдат направени. "Нашата агенция ще сподели безвъзмездно своя ресурс за привличане на стратегически инвеститори", каза главният изпълнителен директор на агенцията д-р Мария Христова. Новото послание към международните партньори на градовете е: „Не дали, а къде в България да инвестирам“.

„Стъпка по стъпка трябва да вървим към обща маркетингова идентичност и споделяне на добри практики“, каза зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев. Стефан Стоянов, зам.-кметът на Пловдив, подкрепи съвместната дейност като подчерта, че това не променя защитата на регионалните интереси и регионалните различия. Имаме добър опит и възможности, които можем да предложим при реализирането на целите ни да покажем и Бургас, и страната ни като място за устойчиви политики за развитие на бизнес с добавена стойност, е позицията на Петко Георгиев, председател на ИКТ клъстер в Бургас.

 

Коментари

Новини Варна