IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
15:30 | 15 февруари 2021
Обновен: 22:45 | 27 март 2024

Съдят млад мъж, точил многократно чужди карти

Зареждал гориво и теглил пари в продължение на три месеца и половина

По материала работи: Слав Велев
Съдят млад мъж, точил многократно чужди карти

31-годишен мъж с инициали Д.М. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна за многократно теглене на пари от чужда дебитна карта без съгласието на притежателя ѝ, като деянието е извършено в условията на продължавано престъпление, съобщават от Апелативна прокуратура.

В периода март – юни 2020 година той се сдобил по неустановен към момента начин с карта за зареждане на гориво, издадена на частна фирма, и с банкова карта на физическо лице.

Първо, обвиняемият се сдобил с карта за зареждане на гориво. Той се възползвал от платежния инструмент като успял да зареди своя и чужд автомобил с гориво на обща стойност 243,89 лв.

По-късно, Д.М. се сдобил и с банкова карта и извършил общо 12 нерегламентирани трансакции с нея. На банкомат обвиняемият изтеглил първо 10 лева, след това 100 лева, а после четири пъти по 400 лева. Опитал още веднъж да тегли, но трансакцията била неуспешна. След това, 31-годишният мъж се отправил към бензиностанция, където заредил гориво на стойност 141,90 лева и опитал да заплати сметка с банковата карта. Трите опита на Д.М. били неуспешни и накрая той заплатил в кеш. Последвали още две успешни трансакции на обща стойност 60 лева.

По записи на видеокамери, Д.М. бил установен като извършител на престъплението. В продължение на три месеца и половина обвиняемият е използвал 15 пъти два различни платежни инструмента без съгласието на титулярите им, като общата сума на извършените трансакции е 2013,79 лева.

31 - годишният мъж е осъждан. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

 

Коментари

Новини Варна