IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
12:30 | 18 февруари 2021
Обновен: 18:20 | 17 април 2024

Оставиха в ареста задържаните за хероина във Варна

Варненският окръжен съд уважи искането на прокуратурата и наложи най-тежката мярка

По материала работи: Слав Велев
Оставиха в ареста задържаните за хероина във Варна

Двамата мъже, обвинени за контрабанда на над 400 кг хероин, остават в ареста. Варненският окръжен съд уважи искането на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за процесуална принуда – „задържане под стража“, на обвинените за нелегалния наркотрафик, съобщиха от Апелативна прокуратура Варна. 

На 7 февруари, при проверка на контейнери, пристигнали на пристанище Варна – Запад от Дубай със страна на произход на пратката Иран, бяха установени 71 битумни ролки с изрязани в тях тайници с 487 пакета, съдържащи хероин с общо тегло от 401,468 кг. 

Предстои назначената експертиза да установи процентното съдържание на активната съставка в наркотика, като в зависимост от това да бъде определена и стойността му. По цени за нуждите на наказателното производство, стойността на хероина може да варира от 26 до 36 милиона лева, като пазарните са двойно и даже тройно по-големи. 

От събраните доказателства по случая е видно, че в извършването на деянието са участвали собственикът на дружеството вносител на стоката (35-годишният Мурат К.) и  служител от митнически пункт (45-годишният Светослав Ф.). До момента двамата мъже бяха задържани за срок до 72 часа.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване.

 

Коментари

Новини Варна