IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:20 | 19 февруари 2021
Обновен: 11:52 | 27 март 2024

Хванаха Сашо, тарашил 14 салона за красота във Виена

Мъжът е арествуан в Провадия

По материала работи: Слав Велев
Хванаха Сашо, тарашил 14 салона за красота във Виена

С определение Варненският окръжен съд задържа под стража 25-годишния Сашо А., който е издирван с европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в Австрия.

Българският гражданин се разследва за извършени 14 престъпления - взломни кражби и опити за такива във Виена в периода 11.10.2020 – 16.10.2020 г. Обект на посегателствата били предимно салони за красота, от които Сашо А. сам и в съучастие присвоявал пари, фризьорски и козметични продукти. Максималното наказание за извършените престъпления според австрийското законодателство е до 5 години затвор.

Престъпленията, за които е разследван 25-годишния мъж са наказуеми и по българското законодателство.

Европейската заповед за арест е издадена на 3 февруари тази година. На 16.02.2021 г. Сашо А. е бил задържан в Провадия от органите на реда.

Съдебният състав на Варненски окръжен съд, като съобрази всички представени доказателства и становища прецени, че искането за временно задържане на Сашо А. е съобразено с изискванията на Закон за екстрадицията и европейската заповед за арест. С оглед обезпечаване на присъствието на лицето в предстоящото дело за екстрадиция, съдът намери, че спрямо лицето следва да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ до фактическото му предаване на австрийските власти.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред въззивна инстанция.

 

Коментари

Новини Варна