IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
13:00 | 23 февруари 2021
Обновен: 23:25 | 21 април 2024

Оставиха в ареста задържаните за хероина във Варна

Варненският апелативен съд потвърди мерките за неотклонение на двамата мъже, обвинени за контрабанда на над 400 кг наркотик

По материала работи: Слав Велев
Оставиха в ареста задържаните за хероина във Варна

Варненският апелативен съд потвърди мерките за неотклонение на двамата мъже, обвинени за контрабанда на над 400 кг хероин. Задържането под стража на обвиняемите бе постановено миналата седмица от Варненския окръжен съд.

Наркотикът бе намерен при проверка на контейнери, пристигнали на пристанище Варна – Запад от Дубай със страна на произход на пратката Иран. Хероинът бил скрит в 487 пакета, разпределени в 71 битумни ролки с изрязани в тях тайници. 

По цени за нуждите на наказателното производство, стойността му може да варира от 26 до 36 милиона лева, като пазарните са двойно и даже тройно по-големи.

С обвинение за трафик на хероина са 35-годишният турски гражданин Мурат К., който е собственик на търговското дружество вносител на пратката, и 45-годишният митничар Светослав Ф., който е служител на пункта в Търговище.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно. 

Коментари

Новини Варна