IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
15:00 | 23 февруари 2021
Обновен: 00:42 | 18 април 2024

Община Варна с нов проект за патронажна грижа за над 2 млн. лева

Той е за възрастни хора над 65 г., хора с увреждания или поставени под карантина заради COVID-19

По материала работи: Слав Велев
Община Варна с нов проект за патронажна грижа за над 2 млн. лева

Община Варна ще кандидатства с проект за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за патронажна грижа. Съветниците от ПК „Социални дейности и жилищна политика“ дадоха съгласието си администрацията да подаде проектното предложение, финансирано по ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Чрез проекта „Патронажна грижа+“ ще се осигурят социално-здравни услуги в домашна среда на възрастни хора над 65 г., хора с увреждания или поставени под карантина заради COVID-19. Те ще могат да разчитат на екипите за доставка на храни, лекарства и продукти от първа необходимост, както и за съдействие за административни услуги.

Община Варна планира да включи в проекта и дейности, свързани с дезинфекция на сградите, в които се предлагат услугите, тестване на персонала и потребителите за коронавирус, преграждане на помещения за изолиране на заразени хора и др.

Общият бюджет на процедурата е 85 млн. лева. За Варна е определен максимален размер на финансовата помощ до 2,15 млн. лева, който е съобразен с прогнозния брой нуждаещи се.

Крайният срок за кандидатстване е до 31 май 2021. Проектите по процедурата ще се изпълняват до 30 юни 2023 г.

Коментари

Новини Варна