IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
08:30 | 10 март 2021
Обновен: 06:44 | 18 април 2024

Среднощна акция по заведенията във Варна

Полицията проверява дали кръчмите затварят в уречения час

По материала работи: Слав Велев
Среднощна акция по заведенията във Варна

След 23.00 часа започна проверката на МВР – Варна в заведението в морската столица. То се намира в района на факултета по "Дентална медицина", на бул. "Цар Освободител", съобщи репортер на Радио Варна.  Екипът - два патрула и трима цивилни, са тръгнали на инспекция след часа, в който, съгласно разпоредбите, би трябвало да затворят.

По наша информация се проверява дали заведението спазва мерките срещу COVID 19 - работи ли с намален капацитет и дали ще затвори навреме. Източникът на Радио Варна твърди, че вчера - 8 март, клиентите са били в пъти повече от допустимото.

Тази вечер репортерът ни видя, че пред заведението е имало чакащи. При пристигането на полицейските служители обаче всички са си тръгнали.

Сервитьорите бързо са започнали да прибират външните мебели.

Здравните власти проверяват дали има нужното отстояние между масите и какъв процент от капацитета на заведението е зает.

Противоепидемичните правила изискват на една маса да сядат до 6 души, а процентът да не надвишава 50 от възможните места за заемане. Персоналът в заведението трябва да носи предпазни маски.

Коментари

Новини Варна