IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:20 | 10 март 2021
Обновен: 12:21 | 26 март 2024

Съдят варненец за кило марихуана и малко метамфетамин

33-годишният мъж ще остане под домашен арест, контролиран с електронно средство

По материала работи: Слав Велев
Съдят варненец за кило марихуана и малко метамфетамин

Окръжна прокуратура - Варна повдигна обвинение на 33-годишния И.П. от Варна.  Мъжът е привлечен в качеството  му  на обвиняем за това, че без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана с общо нетно тегло 990,49 грама и метамфетамин в минимални количества. Законът предвижда за това деяние наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева.

Наркотичното вещество било намерено и иззето от дома на И.П. и от неговия автомобил на 8 март 2021 година, когато той е проверен от органите на реда.

От данните за съдимост на обвиняемият е видно, че е осъждан, което сочи по-високата му степен на обществена опасност, склонността му да извършва престъпления и опасността да се укрие и извърши друго престъпление. Това са част от мотивите, с които наблюдаващият прокурор от Окръжната прокуратура във Варна внесе искане за задържане под стража на И.П. Съдът определи 33-годишният мъж да остане под домашен арест, контролиран с електронно средство.

Прокуратурата ще внесе протест срещу определението на Варненския окръжен съд.

 

Коментари

Новини Варна