IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:40 | 11 март 2021
Обновен: 20:59 | 19 април 2024

Актуализират регистрите със специалисти по технически паспорт

Списъците ще бъдат публикувани в сайтовете на съответните браншови организации

По материала работи: Слав Велев
Актуализират регистрите със специалисти по технически паспорт

Актуализират се регистрите със специалисти от съответните браншови организации, които имат законовото право да изготвят технически паспорти на сградите. Това стана ясно от обща среща между варненските ръководства на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Камарата на архитектите в България, Българската асоциация на архитектите и инженерите - консултанти и Асоциацията на управителите на етажна собственост за град Варна.

Списъците с правоспособните проектанти и други експерти, както и консултантските  фирми, ще бъдат публикувани в сайтовете на съответните браншови организации - КАБ, КИИП и БААИК. Целта е хората да имат информация и да не попадат на неправоспособни специалисти при процедурата по паспортизацията на сградния фонд.

На срещата, проведена тези дни в конферентната зала на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране във Варна, на която присъстваха арх. Марин Велчев - председател на Регионална колегия на КАБ във Варна, инж. Стефка Славова, член на контролния съвет на БААИК, координатор за Североизточна България, инж. Снежана Милева, председател на КИИП-Варна, инж. Светлана Николчева, председател на Контролни съвет на Регионалната колеги на КИИП, инж. Ивелина Иванова, председател на секция КСС, инж. Даниела Добрева, председател на секция ВС, инж. Владимир Линов, председател на секция ЕАСТ, инж. Лиляна Захаридова, председател на секция ОВКХТТГ, инж. Стефан Маринов, бе решено да се проведе информационна кампания, относно паспортизацията на сградите.

Бе подчертано, че процедурата е по изискване на Европейския съюз и важи за всички страни членки, като срока е края на 2022 г. У нас тя е стартирана през 2007 г. и  бе отлагана няколко пъти, но крайния срок наближава.  След него, както собственици на обекти, които не притежават технически паспорт, така и самата държава ще плащат глоби. Това обаче не отменя задължението на хората, да се сдобият с нужния документ за сградите, които обитават.

 

Коментари

sellavame ( преди 2 години )
https://***.scoop.it/topic/venom-2/p/4127787658/2021/10/27/venom-2-carnage-2021-dubbing-pl-ca-y-film venom 2 za darmo,venom 2 cda free,venom 2 cda za darmo
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
sellavame ( преди 2 години )
https://***.fcc.gov/fcc-bin/bye?https://luknij.co venom 2 za darmo,venom 2 cda free,venom 2 cda za darmo
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
sellavame ( преди 3 години )
rate down comment 1 rate up comment 1
sellavame ( преди 3 години )
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна