IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
14:45 | 11 март 2021
Обновен: 00:37 | 17 април 2024

Нови мерки във Варна! Вижте какво още затваря

Преустановяват се всички културни и развлекателни мероприятия

По материала работи: Слав Велев
Нови мерки във Варна! Вижте какво още затваря

Преустановяват се всички културни и развлекателни мероприятия на територията на област Варна, като мярка за ограничаване на разпространението на заразата от коронавирус. Затворени ще останат кина, музеи, галерии. Забранява се провеждането на всякакви сценични прояви. Това решение взе на свое заседание областният кризисен щаб, предаде Радио Варна. Мярката на местно ниво се налага заради наблюдаваната тенденция през последните дни на повишаване броя на доказаните случаи на COVID-19, мотивират решението си властите. Разпоредбата влиза в сила в 0 часа на 12 март т. г. и ще важи до 26 март.

Стремим се да затваряме по малко, за да се запази нормалното протичане на живота, каза областният управител Стоян Пасев. Той призова хората да спазват противоепидемичните мерки, като посочи, че не трябва да се пренебрегват изискванията, тъй като Варна все още е в червената зона по заболеваемост. За много нарушения на 8 март в заведенията съобщи областният управител. Засилени са проверките от контролните органи по заведения, фитнес зали, търговски обекти.

На този етап няма да връщаме маските на открито, каза Пасев. Правилата към които трябва да се придържат собствениците на търговски комплекси и големи търговски вериги  са да  бъде осигурен режим за недопускане струпването на хора на касите и пред самите обекти, спазване на дистанция от 1,5 м в обектите, недопускане на клиенти без защитна маскаи и дезинфекци, напомни областният управител.

 

 

  

Коментари

НОЩ ( преди 3 години )
Нарежда на Варна Радев идва на театър, затваряйте театъра
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна