IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:20 | 15 март 2021
Обновен: 05:26 | 25 април 2024

Народът изгладня: Бум на кражбите на храна във Варна

Само през уикенда са станали няколко подобни посегателства от магазини

По материала работи: Слав Велев
Народът изгладня: Бум на кражбите на храна във Варна

Бум на кражбите на стоки от хранителни магазини се наблюдава във Варна и областта. През последните дни подобни посегателства са зачестили значително, отичтат от ОД на МВР.

На 13.03.2021 г., около 17:00 ч., в хипермаркет на бул. „Република“, непосредствено след кражба на хранителни продукти на стойност близо 80  лв. е задържан 39-годишен мъж от Варна, известен на МВР. След задържането на лицето, вещите, предмет на деянието са върнати на собственика, образувано е бързо полицейско производство, лицето е задържано за срок до 24 ч., след отпадане на основанието за задържане е освободен.

На 11.03.2021 г., около 20:00 ч., непосредствено след кражба на хранителни продукти от хипермаркет на бул. „Вл. Варненчик“ е задържан 38-годишен мъж от Варна, известен на МВР. След задържането на лицето, вещите, предмет на деянието са върнати на собственика, образувано е бързо полицейско производство, лицето е задържано за срок до 24 ч., след отпадане на основанието за задържане е освободен.

Досъдебно производство е образувано срещу 28-годишен мъж от с. Китка, общ. Аврен, който на 14.03.2021 г., около 05:30 ч., в денонощен хранителен магазин в кв. Виница, е извършил кражба на хранителни продукти. След задържането на лицето, вещите, предмет на деянието, са върнати на собственика, образувано е досъдебно производство, лицето е задържано за срок до 24 ч., след отпадане на основанието за задържане е освободен.

На 12.03.2021 г., около 12:20 ч., непосредствено след кражба на хранителни продукти от хипермаркет на бул. „Сливница“ е задържана 66-годишна жена от Варна. След задържането на лицето, вещите, предмет на деянието са върнати на собственика, образувана е преписка, лицето е задържано за срок до 24 ч., след отпадане на основанието за задържане е освободена.

Коментари

Новини Варна