IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
16:30 | 15 март 2021
Обновен: 00:25 | 20 април 2024

3900 проверки извършили от КЗП във Варна за година

130 акта за нарушения са били съставени през 2020 г.

По материала работи: Слав Велев
3900 проверки извършили от КЗП във Варна за година

Христо Милев/Снимка: Ели Маринова/Черно море (АРХИВ)

Общо 130 акта за нарушения са били съставени през миналата година в резултат на 3900 инспекции на КЗП във Варна. Това съобщи Христо Милев, председател на КЗП - Варна, предаде Радио Варна.

"Започнахме да получаваме редовно жалби от цяла България за измама чрез платформа за онлайн търговия в социалните мрежи, разказа Милев. По думите му става въпрос за привлекателни дамски дрехи, които се предлагат чрез фейсбук на ниски цени. При поръчката обаче потребителите получават дрехи втора употреба. Последващите опити за връзка с търговеца от страна на кандидат-купувачите най-често са неуспешни.

От комисията са изискали от куриерската фирма информация за това колко поръчки са направени за определен период от време. И в случая се оказа, че става въпрос за физическо лице. КЗП изпраща жалбите в Районната прокуратура и в крайна сметка виновният е задържан.

След отварянето на моловете са извършени над 70 проверки на магазините в тях, добави още Милев. Съставени са актове за обявените некоректно намаления без посочени цени. Не е било изпълнено и изискването намаленията да са обявени поне от месец, тъй като моловете бяха затворени.

Общо 130 акта за нарушения са били съставени през миналата година в резултат на 3900 инспекции на КЗП във Варна.

Цялото интервю с Христо Милев можете да чуете тук

Коментари

Новини Варна