IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
10:20 | 19 март 2021
Обновен: 23:37 | 14 април 2024

Oсигуряват градина и ясла за децата на медиците във Варна

Ще учат децата на рециклиране

По материала работи: Слав Велев
Oсигуряват градина и ясла за децата на медиците във Варна

Община Варна осигурява възможност за посещения на детска градина и ясла за децата на медиците, заради въведените ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19. От понеделник работещите в здравните заведения на територията на общината ще могат да ползват детска градина "Д-р Петър Берон" на бул. “Генерал Колев“ №92 и детска ясла "Приказен свят" - на  ул. “Чаталджа“ №111. В дежурните групи е осигурено хранене, обучение, както и допълнителни образователни занимания, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Родителите трябва да попълнят заявление по образец в електронен вариант, което е достъпно на следния линк. Попълненото заявление трябва да се изпрати на посочените електронни адреси.

Междувременно стана ясно, че детска градина  "Д-р Петър Берон" започва интересен проект, чрез който децата ще получат знания за рециклирането на пластмасови бутилки. Това става възможно благодарение на предоставен автомат за обратно събиране на този вид отпадъци, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Целта е по иновативен и интересен малчуганите да бъдат възпитавани в грижа към околната среда, да повишат знанията си за ползите от разделното събиране на отпадъци, обясни директорът на детската градина Драгомир Бакалов.

 

Коментари

Новини Варна