IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
10:00 | 20 март 2021
Обновен: 18:20 | 5 май 2024

За седмица 1 646 души пипнаха COVID-19 във Варненско

Имунизирани са 636 души от целевите групи

По материала работи: Ставри Таргов
За седмица 1 646 души пипнаха COVID-19 във Варненско

За изтеклата седмица за Варна и областта лабораторно доказани положителни на COVID-19 са 1 646 души срещу 1049 от предходната. В имунизационния кабинет през отчетния период са преминали 708 души, от които срещу COVID-19 са имунизирани 636.

7 души са имунизирани за жълта треска,останалите имунизациии са по националния имунизационен календар.

През седмицата се извърши имунизация и реимунизация срещу COVID-19 на хората от целевите групи, лица, които ще участват в секционните изборни комисии и лица, записали се в електронния портал.

Извършени са 143 епидемиологични проучвания на положителни на COVID-19 и на 10 души с други инфекциозни заболявания. Издадени са общо 3106 предписания за поставяне под карантина на положителни и контактни лица на COVID-19. Няма наложени административни санкции.

За периода служители на отдел ДЗК извършиха проверки на 59 обекта във връзка със спазването на заповеди на министъра на здравеопазването и обявената извънредна епидемична обстановка.

Проверките са извършени в училища, здравни кабинети, разливочни и ученически бюфети към тях, детски занимални и езикови центрове, фитнес зали, школи по народни танци, игрални зали, салони за красота, складове и магазини за съхраняване и търговия с козметични продукти, оптики, селскостопански аптеки, служби по трудова медицина, кина, специализирана болница за рехабилитация, пазари, магазини за хранителни стоки, заведения за бързо хранене, кафенета, кафе – аперитиви, ресторант, бар и др.

Служители на отдел ДЗК са извършили три съвместни проверки с представители на специализирани полицейски сили в ресторант, бар и кафе–аперитив, след 23 ч., при които не са констатирани нарушения. Изготвени и връчени са 6 предписания за противоепидемични мерки във връзка със заповед на областния управител на област с административен адрес Варна.

Извършени са 895 епидемиологични проучвания на лица с положителни PCR тестове и бързи антигенни тестове.

Коментари

Новини Варна