IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
15:15 | 22 март 2021
Обновен: 08:25 | 29 март 2024

Бум на пожари през уикенда: Горяха сервиз и коли във Варненско

Къща в Черноок и барака в Долище вдигнаха на крак огнеборците

По материала работи: Слав Велев
Бум на пожари през уикенда: Горяха сервиз и коли във Варненско

Редица пожари бяха регистрирани през почивните дни във Варна и региона, съобщават от ОД на МВР.

На 21.03.2021 г., в 12:30 ч. е съобщено, че в работно помещение на автосервиз, намиращ се над бл. 21 в жк „Вл. Варненчик“ е възникнал пожар. На мястото са изпратени общо 3 ППА, екипите на които са погасили пожара. По първоначални данни по време на огневи работи с оксижен, извършвани от 42-годишен служител, се заполва микробус „Фиат“, като бързо огъня се пренася и към л.а. „Шевролет“. В болница е откаран 42-годишния работник, който е вдишал от дима, обгорена е и лявата му ръка, настанен е за лечение във Военноморска болница. При пожара са унищожени двата автомобила, покривна конструкция – 80 кв. м. , сервизно оборудване, подемен , крик, инструменти и др. Случаят е докладван на дежурен прокурор при РП – Варна, извършва се проверка.

На 22.03.2021 г., в 02:37 ч. е съобщено, че на улица в с. Изворско гори кола. На място е изпратен 1 ППА, екипа на който е погасил горящ л.а. „Фолксваген голф“, но автомобила е унищожен от огъня. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване, извършва се проверка.

На 21.03.2021 г., в 04:45 ч. е съобщено че на улица в с. Михалич, общ. Вълчи дол гори кола. На място е изпратен 1 ППА, екипът на който е погасил горящ л.а. БМВ 530, но колата е унищожена. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване, образувано е досъдебно производство.

На 21.03.2021 г., в 12:22 ч. е съобщено, че гори стая в къща в с. Чероок, общ. Провадия. На място са изпратени 2 ППА, екипите на които са погасили пожара. Унищожени са около 100 км. М. покривна конструкция, домашно имущество ( уреди, хран. продукти, дрехи) Спасени са други 4 стаи от къщата. Причините за пожара са в процес на установяване, образувано е досъдебно производство.  

На 20.03.2021 г. в 14:25 ч. е съобщено, че в с. Долище има пожар в стая на барака. На място е изпратен 1 ППА, екипът на който е погасил пожара,  унищожени са около 30 кв. м. покривна конструкция, обзавеждането и оборудването в стаята – хладилник, телевизор, климатик, готварска печка с абсорбатор и домашни вещи, спасена е останалата част от сградата. Предполагаема причина за възникването – строителна неизправност – пробив в коминното тяло, извършва се проверка.

През последното денонощие са гасени 2 пожара в комини, при които не са нанесени материални щети, техническа помощ е оказвана на 3 адреса. .  

Коментари

Новини Варна