IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
10:20 | 23 март 2021
Обновен: 11:44 | 28 март 2024

Първа ЕГ във Варна организира конкурс за есе и видео

Инициативата е под патронажа на евродепутата Емил Радев

По материала работи: Слав Велев
Първа ЕГ във Варна организира конкурс за есе и видео

Първа езикова гимназия във Варна организира конкурс за есе и видео под патронажа на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. Тема на конкурса е „Европа – граници и мостове”. Инициативата се провежда от шест години насам, но за първи път учениците ще бъдат провокирани да представят своите виждания и чрез съвременните аудиовизуални средства.

По традиция победителите в конкурса ще бъдат обявени в навечерието на 9 май – Деня на Европа. Евродепутатът Емил Радев, който е възпитаник на училището, отново ще съдейства за награждаването на отличените. През учебната 2019/2020 година Първа езикова гимназия във Варна участва в Програмата за училища посланици на Европейския парламент. Чрез редица инициативи училището насърчава учениците да обогатяват познанията си за дейността на европейските институции.

През 2018 г. гимназията бе домакин на първата по рода си в града симулация на работата на Европейския съвет с участието на 28 младежи от девет учебни заведения.

Коментари

Новини Варна