IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
16:10 | 31 март 2021
Обновен: 09:46 | 28 март 2024

Трагедия: Варненски депутат загуби битката с СOVID-19

Емилия Милкова бе дългогодишен директор на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков”

По материала работи: Слав Велев
Трагедия: Варненски депутат загуби битката с СOVID-19

Народният представител от ГЕРБ в досегашния парламент Емилия Милкова е починала внезапно. Тя е загубила борбата с Covid-19. 

„Беше настанена в МБАЛ “Св. Анна", лекарите се бориха четири дни за живота ѝ, но не успяха да я спасят”, заяви областният управител Стоян Пасев пред „24 часа”. 

Емилия Милкова е родена през 1964 г. Доктор по „Книгознание, библиотекознание, библиография”. Преди да бъде избрана за депутат, беше директор на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна. 

Д-р Емилия Милкова е народен представител от гражданската квота на ПП ГЕРБ в 44 Народно Събрание и дългогодишен директор на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“- Варна.

Емилия Милкова е била член на Постоянната комисия „Обществени библиотеки” към IFLA (Международната федерация на библиотечните асоциации), автор е на множество публикации, библиографски указатели и сборници.

„Скърбя дълбоко за загубата на Емилия Милкова – тя бе прекрасен човек, чудесен приятел и работеше със сърце и душа за българската култура. Като народен представител, като член на Комисията по културата и медиите, като директор на Регионалната библиотека във Варна, като председател на Българската библиотечно-информационна асоциация Емилия Милкова беше пример за висок професионализъм и всеотдайност. Поклон пред паметта й!” Това заяви председателят на Комисията по културата и медиите в 44-тото Народно събрание Вежди Рашидов по повод кончината на Емилия Милкова.

Екипът на ИА "Черно море" изказва съболезнования на близките на Емилия Милкова! Поклон пред паметта й!

Спомен: Интервю с д-р Емилия Милкова, за "Утро в нашия град" на ТВ "Черно море", 11.05.2016 по повод Деня на библиотекаря, Водещ: Александър Йорданов

 

Коментари

Новини Варна