IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
17:00 | 31 март 2021
Обновен: 14:08 | 25 април 2024

Образованието във Варна остава с временен шеф

Без победител в конкурса за директор на РУО

По материала работи: Слав Велев
Образованието във Варна остава с временен шеф

Снимка: Pixabay.com

Конкурсът за избор на началник на Регионално управление на образованието във Варна ще се проведе наново, след като никой от явилите се кандидати не се представи успешно. Това става ясно от съобщение в сайта на институцията, предаде "Дарик"

Конкурсната процедура включва решаване на тест и интервю от кандидатите. Тестът включва 40 затворени въпроса, които трябва да се решат за 60 минути. Окончателният резултат на кандидата е сбор от резултатите, получени на теста и на интервюто, умножени съответно с коефициенти 4 и 5, определени от конкурсната комисия. 

Минималният размер на основната заплата, определен за длъжността, е 2400.00 лв. Сред изискванията към кандидатите за поста са минимална образователно-квалификационна степен за длъжността „магистър“ и минимум 5 години опит на ръководна длъжност в институциите от системата на предучилищното и училищното образование или опит на ръководни или експертна длъжност в администрация, свързани с предучилищното и училищното образование.

До приключване на конкурса временно изпълняващ длъжността началник на Регионално управление по образованието във Варна ще е Розета Заркова. Тя зае мястото на досегашния началник Венцеслава Генова, която ръководи институцията в продължение на 7 години.

 

Коментари

Новини Варна