IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
15:00 | 8 април 2021
Обновен: 11:52 | 19 март 2024

26-годишен, крал кабел в промишлената зона на Варна, се размина с условна

В продължение на години подсъдимият работил за дружества, ползващи площи на територията на кораборемонтния завод

По материала работи: Слав Велев
26-годишен, крал кабел в промишлената зона на Варна, се размина с условна

По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение, Районният съд във Варна му наложи условно наказание – лишаване от свобода за 4 месеца, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

26-годишният подсъдим се призна за виновен в това, че на 11 декември 2020 година, от склад в Южна промишлена зона във Варна, направил опит да отнеме електрически захранващ кабел. В продължение на няколко години преди деянието подсъдимият работил за дружества, ползващи площи на територията на кораборемонтния завод. По този начин като дългогодишен работник, макар вече да нямал пропуск,  на посочената дата той бил пропуснат от охранителите на главния портал. Размествайки поставена плоскост вместо прозорец, подсъдимият влязъл в един от складовете и чрез използване на техническо средство – нож, отрязал 15 метра от захранващ меден кабел за промишлени цели. Той започнал да бели с ножа гумената обвивка на кабела, когато се задействала алармената система, а минути след това охранителите го заварили на място. Стойността на инкриминираното имущество е оценена на около 300 лева.

Подсъдимият е с чисто съдебно минало. Към момента причинените от деянието имуществени вреди са възстановени. Съдебният акт е окончателен.

 

Коментари

Новини Варна