IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
10:20 | 12 април 2021
Обновен: 12:22 | 19 април 2024

Наближава поредната голяма акция за събиране на пластмасови капачки във Варна

Сдружението "Аз Вярвам и Помагам" има нужда от доброволци

По материала работи: Слав Велев
Наближава поредната голяма акция за събиране на пластмасови капачки във Варна

Тази седмица на 17.04.2021 (Събота) от 09:00 ч. до 15:00 ч. на площада пред Катедралния храм "Св. Успение богородично" във Варна ще се проведе мащабно събитие за събиране на пластмасови капачки, съобщава Владислав Николов - инициатор и председател на първата кампания за събиране на пластмасови капачки в България, в помощ на недоносените бебета. Инициативата "Аз Вярвам и Помагам" стартира от морския град през 2015 година.

Всеки желаещ ще има възможност да донесе своите пластмасови капачки, които ще бъдат предадени за рециклиране, а със събраните средства отново ще се закупи медицинска апаратура в помощ отделенията по неонатология, родилните отделения и детска хирургия в които се лекуват деца от цяла Североизточна България.

"Припомняме, че до този момент в последните 6 години заедно с хиляди хора сме събрали и предали за рециклиране над 143 тона капачки, а със събраните средства сме закупили и дарили 22 значими медицински апаратури, които са помогнали и спасили хиляди детски животи", пише Николов.

"Благодаря на всеки, който подкрепя кампанията, събира капачки и заедно с това ни помага да спасяваме детски животи! Желаем здраве на всички! Продължаваме обединени!", завършва председателят на сдружението.

Коментари

Новини Варна