IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
15:30 | 12 април 2021
Обновен: 07:01 | 19 март 2024

Изгоря ферма за криптовалута във "Владиславово"

79-годишна е в болница след пожар в дома й в „Младост”

По материала работи: Слав Велев
Изгоря ферма за криптовалута във "Владиславово"

Ферма за криптовалута изгоря във Варна. Пожарът е възникнал в събота около 22:30 ч. в складово помещение в квартал  „Владислав Варненчик“. 

На място са изпратени три автомобила на пожарната, чиито екипи са погасили огъня. По данни на собственика са унищожени 130 специализирани изчислителни машини за криптовалута и 250 видеокарти. Обгоряла е голяма част от помещението. Нанесените щети са на стойност 177 000 лв. Предполагаема причина за възникване на пожара е късо съединение. 

79-годишна жена е настанена в болница след пожар в дома й в квартал „Младост”. Тя е вдишала токсични газове и дим, докато е потушавала огъня. Пламъците обхванали хладилника, който пенсионерката сама изнесла в коридора пред апартамента й. 

"Рено" изгоря в Страшимирово. На 10.04.2021 г., в 15:16 ч. е съобщено, че в с. Страшимирово, общ. Белослав гори лек автомобил. На място е изпратен 1 ППА, екипа на който е погасил горящ л.а. „Рено“, но колата е унищожена от огъня. Предполагаема причина за възникването на пожара – техническа неизправност.

През последното денонощие са гасени 3 пожара, при които не са нанесени материални щети, техническа помощ е оказвана на 1 адрес.

 

 

Коментари

Новини Варна