IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:50 | 12 април 2021
Обновен: 02:53 | 10 март 2024

Отново най-много варненци хванати с ковид във "Владиславово"

289 души са прегледани за коронавирус в общинските ДКЦ-та

По материала работи: Слав Велев
Отново най-много варненци хванати с ковид във "Владиславово"

289 души са прегледани в ковид зоните в общинските ДКЦ-та през миналата седмица, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. Отново най-много положителни пациенти са били установени в поликлиниката във "Владиславово".

Най-много - 176 лица с грипоподобни оплаквания, са посетили ДКЦ III. Направени са им антигенни тестове, от които 87 са дали положителен резултат. 25 човека са насочени за рентгенография на бял дроб, като при 18 от тях е установена пневмония.

В ковид зоната в ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ в Аспарухово са преминали 132 лица за преглед, направени са 112 теста, от които 49 са се оказали положителни. 36 души са насочени за рентгенография на бял дроб и един - за хоспитализация.

В ДКЦ V „Света Екатерина“ са преминали 25 човека, направени са 7 антигенни теста, от които няма положителни. Направени са 24 рентгенови снимки и 2 кръвни изследвания.

В ДКЦ I „Света Клементина“ са извършени 32 прегледа и 27 рентгенографии на бял дроб.

В ковид зоната на ДКЦ „Чайка“ са преминали 24 лица. Направени са им тестове, от които 4 са се оказали положителни. Консултирани по телефона са приблизително 75 души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.

Коментари

Новини Варна