IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
12:30 | 23 април 2021
Обновен: 01:30 | 23 април 2024

Съдят моторист, убил пешеходец във Варна 

При инцидента, през октомври 2020 г. на бул. „Сливница“, живота си загуби 51-годишен варненец

По материала работи: Слав Велев
Съдят моторист, убил пешеходец във Варна 

Снимката е илюстративна

Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 39-годишния К.Й. за причиняване смъртта на пешеходец по непредпазливост в пътен инцидент - престъпление по член чл. 343, ал. 1, б. „ В“ във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК.

На 12 октомври 2020 г., около 11:00 часа, правоспособният водач К.Й. се движел по бул. „Сливница“ в посока центъра на града. В това време пострадалият предприел пресичане на пътното платно, по което се движил и мотоциклета на обвиняемия. Пешеходецът пропуснал един лек автомобил да премине пред него и направил няколко крачки в лентата за движение. Веднага след това настъпил удар между мотоциклета и пострадалия, при който тялото на пострадалия отхвръкнало на няколко метра от мястото на удара. К.Й. паднал от мотоциклета, плъзнал се, след което се ударил в лек автомобил, който се намирал в лентата за насрещно движение.

На мястото на инцидента пристигнали две линейки, които откарали двамата мъже в Спешния център на МБАЛ „Св. Анна“. Там били предприети мерки за стабилизиране състоянието им. В резултат от тежките травми, които получил при инцидента и въпреки усилията на лекарите, 51-годишният пешеходец починал.

След направени анализи на кръвната проба, взета от водача К.Й., е установено, че няма данни за употреба на алкохол или други упойващи вещества преди катастрофата. А експертиза показала, че скоростта му на движение в момента на сблъсъка била малко под 58 км/ч.

Предстои делото срещу 39-годишният мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

 

Коментари

Новини Варна