IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:45 | 24 април 2021
Обновен: 00:48 | 19 април 2024

Храна, музика и забавления на ''Улицата на готвачите'' във Варна (ВИДЕО)

Инициативата  продължава до 25 април при спазване на всички противоепидемични мерки

По материала работи: Слав Велев
Храна, музика и забавления на ''Улицата на готвачите'' във Варна (ВИДЕО)

Кадър: Bulgaria ON AIR

С "Улица на готвачите" вече могат да се похвалят във Варна. Инициативата се провежда за поредна година в морската ни столица и освен хубава храна, специалната улица е място за музика, култура и събития за цялoто семейство, предаде Bulgaria ON AIR

Как се е произвеждала храната в миналото и защо е важно да се храним здравословно? Тези уроци дадоха Ваня и Катя в кулинарната работилница за деца, която беше част от инициативата "Улица на готвачите”.

"Да научат и да разпознават четирите елемента, които са въздух, вода, земя и огън и как те да ги разпознават в природата", каза Ваня.

Децата можеха сами да усетят елементите като докоснаха почвата, усетиха полъха на вятъра, топлината от огъня и магията на водата.  

"Улицата на готвачите” е поредното предизвикателство за варненци, които могат да опитат от традиционната и екзотична кухня.

"Стартирахме група ентусиасти, фермери, дизайнери готвачи, за да направим нещо различно. Да не е само манджа. Идеята беше всеки участник да бъде подбиран, да има нещо различно, да даде на самата улицата. Но да е нещо различно. Имаме всеки път 40-50% нови участници", посочи организаторът Филип Спасов.  

На улицата на готвачите има и благотворителни щандове.

Инициативата  продължава до 25 април. А навръх Цветница ще отвори работилница за боядисване на великденски яйца.

Вижте повече в репортажа

Коментари

Новини Варна