IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Новини Варна
09:40 | 28 април 2021
Обновен: 04:23 | 13 април 2024

Туристическите обекти във Варна тръпнат. Чартъри ще има ли през лятото?

Очертава се от средата на юни да има добра посещаемост на българските хотели

По материала работи: Слав Велев
Туристическите обекти във Варна тръпнат. Чартъри ще има ли през лятото?

Туристическите обекти във Варна са вече почти готови да посрещнат първите гости за новия летен сезон. Това коментира шефката на дирекция „Туризъм“ в Община Варна, Соня Георгиева, предаде "Монитор".

Тя отбеляза обаче, че за съжаление, по Великден много малко хотели в комплексите ще бъдат отворени, но все пак всички имат готовност, ако румънските туроператори се организират бързо. „Във връзка с последната заповед на здравния министър в оставка, вече има яснота как могат да влизат чуждите туристи и мисля, че това ще помогне на румънските туроператори да организират много бързо своите туристи.

На този етап моята информация е, че някои от хотелите имат готовност да отворят много бързо, като вече са осигурили и необходимия персонал. Това отчетоха и на срещата с министър Николова миналата седмица. В момента ние сме в процес на събиране на указания, които се дават за съответните обекти за нощуване и хранене.

Засега чартърите са отменени до юни, което се дължи на епидемичната обстановка. Все пак виждаме, че броят на ваксинираните се увеличава и съответно намалява броят на заболелите и се надяваме част от полетите да бъдат възстановени.

Засега се очертава от средата на месец юни да има добра посещаемост на българските хотели, като се надяваме това да продължи през целият летен сезон“, коментира още Соня Георгиева.

 

Коментари

Новини Варна