IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
15:15 | 13 май 2021
Обновен: 09:39 | 29 април 2024

Разбиха поредната наркоорнажерия край Варна

Иззети са и 43 кг приготвени за сушене растения

По материала работи: Слав Велев
Разбиха поредната наркоорнажерия край Варна

Снимка: ОД на МВР Варна

Окръжна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство за незаконно отглеждане на растения от рода на конопа – престъпление по член 354в от НК. 
При специализирана полицейска операция, провела се под надзора на Окръжна прокуратура – Варна, е задържан 60-годишен мъж. 

В имот, разположен в местност „Планова“ в к.к. "Златни пясъци", са разкрити две помещения, приспособени за отглеждане на марихуана и оборудвани със специфична техника. Намерени са около 43 кг растения, които са били подготвени за сушене.

Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава. На 60-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лева.

Припомняме, че на 6 април т.г., в рамките на аналогична операция, криминалисти от областната дирекция откриха изградена оранжерия за отглеждане на канабис в гараж в града, собственост на 50-годишен местен жител. От помещението униформените иззеха  106 стръка растения, отглеждани в саксии. При задържането от мъжа бяха иззети 25 700 евро и малко над 4100 лв.
 

Коментари

Новини Варна