IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
13:30 | 17 май 2021
Обновен: 17:19 | 24 март 2024

Спипаха редица крадци във Варненско през уикенда

Мъж обра сребърна посуда в центъра, друг задигна детска количка

По материала работи: Слав Велев
Спипаха редица крадци във Варненско през уикенда

Редица кражби са разкрити от органите на реда във Варненско през уикенда, съобщават от ОД на МВР-Варна.

30-годишен жител на Провадия, известен на МВР, е извършил кражба на технологичен шкаф със захранващ блок и радиомодул, монтиран на ел. стълб в с.Вълчи дол, установили разследващите. Мъжът е задържан на 13 май в резултат на предприети бързи действия на служители от участъка в същия град. По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава под надзора на прокуратурата.

Служители на Четвърто-РУ са задържали 45-годишен жител на с. Синдел, известен на органите на реда - на 13 май той е увредил няколко от стъклопакетите на кметството на същото село. По събраните доказателства е образувано досъдебно производство и е докладвано на дежурния прокурор.

31-годишен рецидивист е заловен след бързи оперативни действия на служителите на Първо РУ. Установено е, че на 13 май той е извършил кражба на сребърни посуда от магазин. Сигнал за извършеното престъпление е подал собственикът на търговския обект. С прокурорско постановление на задържания е повдигнато обвинение и мярката му за задържане е удължена до 72 часа. 

В резултат на предприети незабавни оперативни действия е установен и задържан 27-годишен варненец, който на 13 май е откраднал детска количка. Сигнал за посегателството подала 26-годишна жена, която обяснила, че за минути е оставила количката пред входа на апартамента й в местност „Карантината“. По събраните доказателства е образуван заявителски материал

 

Коментари

Новини Варна