IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
13:15 | 18 май 2021
Обновен: 16:48 | 18 април 2024

Затвор и глоба за аспаруховски дилър на дрога

Той бе спипан да пласира марихуана заедно с 22-годишната си приятелка

По материала работи: Слав Велев
Затвор и глоба за аспаруховски дилър на дрога

Ефективно наказание и глоба за мъж, разпространявал наркотични вещества заедно със своята приятелка във Варна

По обвинение на Окръжна прокуратура – Варна, състав на Варненския окръжен съд определи наказание за 28-годишен мъж и неговата 22-годишна приятелка за това, че без надлежно разрешително, държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Жената била обвинена и за това, че разпространила марихуана на трето лице.

Обвиняемият З.К. прие да търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и четири месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване и да заплати глоба в размер на 5000 лева. Неговата съучастничка П.С. прие наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, изтърпяването на което да бъде отложено с изпитателен срок от три години. Направените по делото разноски в размер на 1147,21 лева, ще бъдат заплатени поравно от двамата подсъдими.

През декември 2020 година, при специализирана операция, полицейски служители предприели претърсване в дома на П.С. и З.К. в ж.к. „Аспарухово“, след като ден по-рано била задържана млада жена, закупила наркотични вещества от тях. В резултат на извършените действия по разследване на случая е установено, че мъжът и жената държали в къщата си марихуана с общо тегло 105,49 грама и метамфетамин с тегло 25,54 грама, като наркотичните вещества били подготвени за разпространение.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

Коментари

Новини Варна