IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:00 | 18 май 2021
Обновен: 13:42 | 22 април 2024

Удължават срока за предоставяне на топъл обяд в условията на COVID-19

От услугата могат да се възползват 300 лица

По материала работи: Слав Велев
Удължават срока за предоставяне на топъл обяд в условията на COVID-19

Срокът на изпълнение на проекта „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“ се удължава до края на месец септември, съобщават от дирекция „Социални дейности“ към Община Варна.

От услугата могат да се възползват 300 лица, които са в затруднение да си осигурят сами прехраната си. Право да кандидатстват имат многочленни семейства, лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност, хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка и такива, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията, лица поставени под карантина, както и лица обект на социално подпомагане. За всички тях ще бъде осигурен топъл обяд по домовете в работни дни. Храната се приготвя при спазване на санитарно-хигиенните изисквания и необходимите противоепидемични мерки.  

Проектът се финансира от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата от COVID-19 чрез механизма REACT_EU.

 

Коментари

Новини Варна