IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
11:45 | 26 май 2021
Обновен: 12:46 | 25 април 2024

От 1 юли: По двама спасители на варненските плажове

ДКЦ I  „Св. Клементина” за поредна година ще осигурява медицинското обслужване

По материала работи: Слав Велев
От 1 юли: По двама спасители на варненските плажове

Сезонът на варненските плажове ще бъде открит на 1 юни. Това ще стане с осигуряване на медицинско обслужване, но с разреден брой на спасителите и обходни двойки. От 1 юли на всички постове по плажовете ще бъдат осигурени по двама спасители, съобщи за Дарик Андрей Василев, търговски пълномощник на фирмата концесионер. 

Вече се прави почистване на пясъчната ивица и се разполагат чадъри и шезлонги. До дни ще стане ясно каква ще бъде цената на плажните съоръжения, отбеляза Василев. Той уточни, че в сряда се очаква решение на Министерски съвет по предложението за намаляване на наемите за чадъри и шезлонги, със съответното процентно намаление на концесионните или наемни вноски.


В предишни лета сянката на варненския плаж бе 5 лева. Толкова струваше и наемането на шезлонг.

Плажните съоръжения ще се дезинфектират след всеки клиент, а плащането е препоръчително да става с карта. На всеки 20 кв. метра ще се допуска поставяне на един чадър, т.е. през минимум 4,5 метра, като един чадър е допустимо да се ползва до двама души или до броя на членовете на едно семейство. В платените зони това броят на хората може да се контролира от служителите на плажа, но в свободните зони нямат такова право, коментира Василев. 

„Мъчим се да засилим сезона в условията на пандемия. Надявам се тази година да е по-добра от предходната”, изтъкна  пълномощникът на фирмата концесионер.

ДКЦ 1  „Св. Клементина” за поредна година ще осигурява медицинското обслужване на варненските плажове. Дежурствата започват от 1 юни, като медици на охраняемите плажове ще има всеки ден от 8.00  до 18.00 часа, съобщи за Дарик д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ 1 „Света Клементина”. Освен плажовете във Варна и близките курорти, медиците от Варна ще обслужват и плажовете в Евксиноград и „Камчия”. 

Междувременно Областна администрация обяви обществена поръчка за обезпечаване с водноспасителна дейност това лято на неохраняеми морски плажове в общините Варна, Аксаково, Аврен и Долни чифлик. За 12 спасителни поста във Варна и Аврен прогнозната стойност възлиза на сумата от 194 400 лв. без ДДС от държавния бюджет. Начално предвидената дата е 15 юни, а срокът за изпълнение на поръчката е 3 месеца, но не по-късно от 15 септември. 

Коментари

Новини Варна