IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
15:00 | 11 юни 2021
Обновен: 02:40 | 17 април 2024

Одобриха мерки в подкрепа на бизнеса във Варна

Освобождаване от такса тротоарно право и удължаване на срока за такса за битови отпадъци

По материала работи: Слав Велев
Одобриха мерки в подкрепа на бизнеса във Варна

Снимка: ОбС-Варна

Освобождаване от такса тротоарно право и удължаване на срока за подаване на декларация за определяне на такса за битови отпадъци. Тези мерки в подкрепа на бизнеса, предложени от председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов, бяха одобрени на днешното заседание на комисията по финанси и бюджет към местния парламент.

Съветниците дадоха съгласието си от април до 30 юни 2021 г. собствениците на ресторанти и заведения за хранене да бъдат освободени изцяло от плащане на такса тротоарно право. Това е поредна мярка в подкрепа на бизнеса, който докато беше затворен, не плащаше дължимата такса на общината.

На днешното заседание бе решено също да се даде възможност на фирмите и предприятията, които в срок до 30 ноември 2020 г. не са подали заявления-декларация за определяне на такса за битови отпадъци според количеството, да го направят до края на юни тази година.

Членовете на комисията одобриха също отпускането на целева субсидия на Регионалния исторически музей за покриване на стари данъчни задължения. Средствата са в размер на около 370 000 лв., но точната сума ще бъде уточнена до предстоящата сесия на Общинския съвет, на която ще бъде взето окончателното решение.

Коментари

Новини Варна