IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
15:15 | 11 юни 2021
Обновен: 07:08 | 26 март 2024

Затвор за 33-годишен варненски наркодилър

Кольо Колев "давал" метамфетамин, екстази и марихуана

По материала работи: Слав Велев
Затвор за 33-годишен варненски наркодилър

Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура - Варна и 33-годишния Кольо Колев,  с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Страните по делото приеха за безспорно установено, че на 08.02.2021 г. във Варна в условията на опасен рецидив, намерите в 33-годишният мъж метамфетамин, екстази и марихуана на обща стойност 5 020,55 лева били държани с цел разпространение. Пред съда те заявиха, че са съгласни с постигнатото споразумение и се отказват от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. От прокуратурата допълниха, че наказанието е определено под най-ниския предел, предвиден в НК. Налични били изключителни или многобройни смекчаващи обстоятелства, поради което и най-лекото, предвидено в закона наказание било несъразмерно тежко.

За извършеното престъпление Кольо Колев прие да търпи наказание от 3 години и 6 месеца затвор при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, както и кумулативно предвиденото наказание „глоба" в размер на 20 000 лв.

В тежест на подсъдимия са и направените по наказателното производство разноски в размер на 1602,30 лв., които следва да плати в полза на Държавата в 7-дневен срок.

Варненският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.

Постановеният съдебен акт е окончателен и има последиците на влязла в сила присъда.

Коментари

Новини Варна