IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
16:50 | 14 юни 2021
Обновен: 21:21 | 27 март 2024

Условна за дилър, заловен във Варна с блзио 50 гр. трева

Това не е първа присъда за младия варненец

По материала работи: Слав Велев
Условна за дилър, заловен във Варна с блзио 50 гр. трева

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна 23-годишен мъж получи наказание за държане с цел разпространение на повече от 47 грама марихуана, съобщиха от Апелативна прокуратура.

23-годишният Ф.М. бил привлечен като обвиняем за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

Подсъдимият ще търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години, изтърпяването на което се отлага с пет години изпитателен срок. Направените по делото разноски в размер на 239,79 лева, ще бъдат заплатени от него в полза на ОД МВР – Варна. Това не е първа присъда за младия варненец. Той е добре познат на органите на реда и осъждан.

През август 2020 г. обвиняемият бил проверен от полицейски служители, изпълняващи своите служебни ангажименти. По време на проверката, Ф.М. доброволно предал плик, съдържащ суха тревиста маса, и още три по-малки пакетчета със същото съдържание. Експертната справка показала, че иззетото вещество е марихуана с общо тегло 47,68 грама.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

Коментари

Новини Варна