IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
17:00 | 14 юни 2021
Обновен: 14:52 | 20 април 2024

Арест за мъж от Суворово, заплашил жена си с убийство

Насочил законно притежаван пистолет срещу нея

По материала работи: Слав Велев
Арест за мъж от Суворово, заплашил жена си с убийство

По искане на Районна прокуратура – Варна съдът постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 46-годишен мъж от Суворово, заканил се да убие своята съпруга със законно притежавано огнестрелно оръжие в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 144, ал. 3, предл. 1 и 3 във връзка с ал. 1 от НК.

Мъжът бил привлечен в качеството му на обвиняем, след като на 10 юни 2021 година отишъл пред дома на своята съпруга, с която от месец октомври 2020 година не съжителствал, и се заканил да я убие, като насочил законно притежаван пистолет срещу нея.

Във времето на съвместния им живот до есента на миналата година потърпевшата била жертва на системен физически и психически тормоз. До момента не е издавана съдебна заповед за незабавна защита спрямо нея.

Оръжието на обвиняемият е отнето, той е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. От днес му е наложена най-тежката мярка за процесуална принуда, с което е удовлетворено искането на Районната прокуратура във Варна.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Коментари

nikolay.ganev ( преди 2 години )
И как и с какви доказателства се е установила заплахата???? Аха, да! По показанията на жената естествено. Показанията на мъжът не са важни. Боже, Боже в каква държава живеем!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
бесен ( преди 2 години )
Кой ви плати да напишете тези глупости ***
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна