IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
13:15 | 15 юни 2021
Обновен: 12:52 | 22 април 2024

Затвор за млад варненец, залагал с чужда банкова карта

Той използвал само данните от разплащателното средство на свой познат

По материала работи: Слав Велев
Затвор за млад варненец, залагал с чужда банкова карта

Варненският окръжен съд призна за виновен 20-годишния Я.А. и постанови присъда „лишаване от свобода“ за срок от две години и четири месеца при „строг режим“. Подсъдимият ще заплати и глоба в размер на 960 лева. Мъжът призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и заяви, че желае делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета.

Я.А. бил предаден на съд през месец май тази година с обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна за това, че при условията на продължавано престъпление, използвал чужда банкова карта без съгласието на притежателя й за извършване на онлайн плащания – престъпление по член чл. 249 ал. 1 пр. 2 във връзка с чл. 26 ал. 1 от НК.

В началото на юни 2020 година Я.А. противозаконно се сдобил със снимки на данните от дебитната карта на свой познат и без негово знание и съгласие я използвал, като извършил преводи на суми от нея и захранил своята сметка в онлайн казина, където залагал. В периода от 7 до 12 юни 2020 година, 20-годишният мъж извършил 15 плащания и преводи на обща стойност 460 лева и 31 неуспешни опита за същото.

Я.А. е осъждан и към настоящия момент изтърпява наказание „лишаване от свобода“ в Затвор – Варна за друго престъпление.

Коментари

Новини Варна