IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
14:45 | 23 юни 2021
Обновен: 15:49 | 7 май 2024

Варненска бизнесдама укрила данъци за над 200 000 лева

Грози я затвор до 8 години и конфискация на цялото имущество

По материала работи: Слав Велев
Варненска бизнесдама укрила данъци за над 200 000 лева

49-годишна жена от Варна, избегнала плащането на данъчни задължения в размер над 200 000 лева, отива на съд.

Според внесения от Окръжната прокуратура в морския град обвинителен акт в периода октомври 2013 г. – септември 2014 г. в качеството си на пълномощник на собственика и представляващ частна фирма обвиняемата А.М. успяла да избегне плащането на ДДС в размер на близо 206 000 лева. Тя включвала в месечните отчети на фирмата фактури за фиктивни сделки, които били оформени в дневниците за покупки и продажби на дружеството и приспадала неследващ се данъчен кредит за тях. От извършената данъчна ревизия станало ясно, че липсва кадрова, техническа и технологична обезпеченост на фактурираните доставки, както доказателства за реално извършване на такива доставки.

Ако обвиняемата бъде призната за виновна, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество. Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. 

Коментари

Новини Варна