IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
12:15 | 26 юни 2021
Обновен: 16:55 | 22 април 2024

Арестуваха двама варненци, задигнали 38 кг. златни кюлчета от белгиец

Обявените за международно издирване са закопчани във Варна

По материала работи: Слав Велев
Арестуваха двама варненци, задигнали 38 кг. златни кюлчета от белгиец

Полицията във Варна задържа двама души, издирвани с европейска заповед от белгийските власти, като част от престъпна група, действала в чужбина.

В резултат на предприети координирани действия между криминалисти от Главна дирекция „Национална полиция“ и на колегите им от ОД на МВР-Варна, на 24 юни двамата варненци, обявени за международно издирване, във връзка с издадена Европейска заповед за арест от съда в Белгия, са установени в къща на територията на местността „Траката“ във вилната зона край града. В рамките на операцията единият издирван бандит бил задържан на адреса, а вторият се опитал да избяга, но след кратко преследване също е арестуван.

По данни на белгийските власти на 19 октомври 2020 г. двамата мъже които са на 46 и на 55 години и с криминални регистрации, в съучастие с още трима български граждани - двама мъже и една жена, извършили въоръжен грабеж.

Те нахлули в дома на белгийски гражданин, откъдето отмъкнали 38 килограма златни кюлчета и други скъпоценни предмети. Другите двама от групата са били задържани на 24 март, на територията на Сливен и Несебър, а ден по-рано на летище в Испания е арестувана и жената от бандата.

Коментари

Въпрос ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна